Slip for udflåd og dårlig lugt: drop tamponen, brug menstruationskop

posted in: Menstruationskoppen | 0

Mange kvinder går rundt med små underlivsinfektioner (underlivsbetændelse) uden at vide det. Hvis du har meget udflåd eller dårlig lugt forneden og bruger trusseindlæg hver dag, har du måske problemet! Infektionerne opstår, når der er ubalance i skedens naturlige bakterieflora. Fra naturens side er miljøet i skeden let syrligt pga gavnlige mælkesyrebakterier, der lever her. Men hvis disse bakterier ødelægges af fx sæbe eller tamponer, der udtørrer slimhinderne, kan skadelige bakterier og svampe tage over. Udflåddet er faktisk kroppens måde at prøve at skylle bakterierne ud, så husk at drikke rigeligt med vand, hvis du har underlivsproblemer. Læs evt. mere om problemet på Sundhed.dk.

En menstruationskop forstyrrer ikke skedens naturlige balance, fordi den ikke opsuger fugten fra slimhinderne, hvor de gavnlige mælkesyrebakterier lever. Samtidig slutter den helt tæt, så der ikke kan trænge bakterier ind udefra, fx fra klorvand i svømmehallen. En menstruationskop er derfor det sundeste valg for dit underliv, og mange kvinder oplever flere positive sideeffekter, når de stopper med at bruge bind og tamponer, og begynder at bruge menstruationskop:

Fordelene er blandt andet:

  1. Mængden af udflåd bliver markant mindre
  2. Mange kvinder stopper helt med at bruge trusseindlæg i dagene mellem menstruationerne
  3. Intimlugten forneden bliver meget bedre (og sjovt nok er det ofte mændene, der rapporterer om det! 😉 )
  4. Flere kvinder oplever, at selve menstruationsperioden bliver kortere (færre dage med blødning)
  5. Der er færre smerter under selve menstruationen, da menstruationskoppen ikke støder op mod livmodermunden, som tamponer gør.

Så hvad venter du på? Hvis du er i tvivl om hvilken kop, der passer til dig, så har jeg samlet en oversigt over menstruationskopper ordnet i kategorier farvede, store og bløde kopper. Eller du kan prøve KOP-finderen øverst til højre her på siden. 🙂