Signe_tænker[button link=”http://menstruationskoppen.dk/faq/” color=”pink”] Stil os et nyt spørgsmål her[/button]

 

Jeg bløder meget kraftigt, hvilken størrelse skal jeg vælge?

Du skal vælge en stor størrelse i et mærke som kan rumme flest ml, fx Meluna XL eller Mami Cup. Klik på Kapacitet i sammenligningsskemaet, så finder du let de mærker der kan indeholde mest. Det er en god idé at bruge et hygiejnebind de første gange du bruger din kop, indtil du finder ud af hvor ofte du skal tømme (måske hver 6. Time).

 

Den ser så stor ud, kan man mærke en menstruationskop indeni?

Hvis menstruationskoppen sidder rigtigt i skeden, kan den ikke mærkes. Der er forskel på størrelsen af kvinders underliv, og det er vigtigt, at finde den kop, der passer bedst til din anatomi. Hvis du kan mærke koppen indeni, er det måske fordi koppen er for lang, og du kan derfor med fordel prøve et andet mærke eller en størrelse mindre.

 

Jeg er stadig jomfru, kan jeg bruge en menstruationskop?

Både ja og nej. Hvis du er jomfru, men er vant til at bruge tamponer, kan du også sagtens bruge en lille menstruationskop. Hvis du endnu ikke har nogen erfaringer med at indføre fx tamponer i skeden, anbefaler vi ikke, at du prøver en menstruationskop.

 

Menstruationskoppen glider for højt op, hvad gør jeg?

Hvis du har svært ved at nå stilken i bunden af din menstruationskop, hver gang du skal tømme den, skal du vælge en kop, der er er så lang som muligt, og som har en gribevenlig stilk, fx Meluna (Soft eller Classic) i str. L eller XL – vælg evt. en ringformet stilk som er nem at få fat om.