profil_kig2[button link=”http://menstruationskoppen.dk/faq/” color=”pink”] Skriv et nyt spørgsmål til os her[/button]

 

Jeg kan ikke få menstruationskoppen ud, hvad gør jeg?

Din menstruationskop sidder fast i skeden ved hjælp af et let undertryk, og efter mange timers brug, kan det føles som om den sidder godt fast. Sæt dig på toilettet og slap helt af, den kan ikke glide længere op, og du skal nok få den ud. Stik tommel og pegefinger op i skeden og grib fat om bunden af koppen. Hvis du ikke kan nå bunden, så tag fat i stilken og træk nedad mens du presser (ligesom hvis du skulle have afføring) til du kan nå bunden. Klem på hver side af bunden og lirk frem og tilbage, indtil du hører en sugende lyd (undertrykket der bliver udløst). Herefter kan du forsigtigt trække koppen helt ud, mens du stadig klemmer på begge sider af bunden.

 

Får man blod på fingrene når man skal tømme den?

Ja, i starten kan det ikke helt undgås, at du får blod på fingrene, når du sætter din menstruationskop ind, og når du tømmer den, men blodet er rent og lugtfrit, og en naturlig del af din krop. Mange af os bryder os ikke om at få beskidte fingre, men blod er vandopløseligt og meget lettere at vaske af end fx jord eller maling. Rutinerede kopbrugere får næsten ikke blod på fingrene, for koppen slutter tæt, og der er derfor ikke blod på ydersiden/bunden, hvor man holder på koppen.

 

Er det ikke ulækkert at tømme den?

De første gange du tømmer din menstruationskop, kan du godt blive overrasket over farven og mængden, for du er vant til at blodet er indkapslet i et bind eller tampon. Her er blodet flydende (ofte ret tyktflydende) og det kan godt se meget rødt ud, når du tømmer indholdet i toilettet. Den smarteste måde at udtage og tømme din menstruationskop, er når du sidder på toilettet med spredte ben. Lirk koppen ud og tøm den direkte ned i toilettet. Husk på, at menstruation er helt naturligt, og der er en begrænset mængde blod i din livmoder, der skal løbe ud. Når du har prøvet at tømme din kop nogle gange, vil det føles helt normalt.