kopfingre_under_hagen[button link=”http://menstruationskoppen.dk/faq/” color=”pink”] Stil os et nyt spørgsmål her[/button]

 

Kan man tisse og have afføring mens man bruger menstruationskoppen?

De fleste har ingen problemer med at gå på toilettet, mens de har en menstruationskop indsat, mens andre synes det føles underligt. Særligt kvinder der har født, kan opleve problemer med at presse koppen ud ved toiletbesøg, men løsningen er enkel: Start med at tage koppen ud, skyl den og læg den evt. i håndvasken. Efter du har gjort hvad du skulle, sætter du blot koppen op igen.

 

Løber der ikke blod ud, når man ligger ned?

Nej, der løber ikke blod ud. En menstruationskop ’suger’ sig fast i skeden ved hjælp af et undertryk, og slutter helt tæt, uanset om du sidder, ligger eller står på hovedet. Det eneste tidspunkt en kop lækker, er hvis den sidder forkert eller er fyldt helt op til de små huller. Du vil mærke en smule væske løbe ud, og så er det på tide at tømme den.

 

Bløder man mere, når man bruger en menstruationskop?

Måske virker det som om der er mere blod, fordi det ikke bliver opsuget i tamponer eller bind, men i stedet bliver opsamlet i koppen, men mængden af menstruationsblod er den samme uanset hvilken slags hygiejneprodukt du bruger. Nogle oplever, at de bløder færre dage, når de bruger en menstruationskop. Det er ikke dokumenteret, men måske kan ’suget’ fra undertrykket i menstruationskoppen få menstruationsblodet til at løbe hurtigere ud.

 

Kan man tage i svømmehallen med sin menstruationskop?

Ja, du kan dyrke alle slags sport mens du bruger en menstruationskop, også svømning, da koppen slutter helt tæt, så hverken vand eller bakterier kan trænge ind udefra.

 

Hvad gør jeg, hvis jeg taber menstruationskoppen i toilettet?

Hvis du taber din kop i toilettet, mens du tømmer den, må du ikke bare sætte den op igen. Der er bakterier i toilettet, så du er nødt til først at vaske menstruationskoppen med rent vand og sæbe og skolde den, ved at putte den i en kop og hælde kogende vand i. Lad den stå 5 minutter, afkøl med koldt vand og så er den klar til brug igen.